top of page
omslag till fb 2b.jpg

POST-USTÄLLNINGS KATALOG MAMI:AMA:MÖDRAR (2021)

MAMI : AMA : MÖDRAR var en kollektiv process där vi, konstnärer och kulturarbetare, gick ihop för att skapa en utställning på Botkyrka konsthall (29 augusti - 16 januari 2021) som belyste och gestaltade våra mödrars berättelser.

I denna post-utställningskatalog har vi ett år senare samlat arbetet och bidragit med reflektioner, tillägg och sammanfattningar av verken. Våra Mammor har även bjudits in för att själva reflektera och skriva om sin egen historia. Barnen, i ett samarbete med Fittja skolan, har bjudits in för att skriva texter som ett svar på konsten och berättelserna de såg under utställningen. Forskare och curatorer har bjudits in för att ge ett historiskt perspektiv på arbetet. Publikationen är en fördjupning av utställningen men som även kan ses som ett eget verk i sig.

Vill du köpa publikationen kan du göra det HÄR

Alla pengar från försäljningen går till föreningen Gesguud där mammor organiserar sig med bl.a. nattvandring i Tensta. 

~~~~~~~~~~~~~~

Redaktörer: Emma Dominguez, Macarena Dusant  

Medverkande: Kim Einarsson, Paulina de los Reyes, Sissela Nordling Blanco, Gloria Martine, Fariba Nasiri, Leila Karin Österlind, Nikola Petrović, Frasat Mubarak, Francisca Mella, Ismail Hanchi, Ömer Faruk Peker, Danilo Carreño Lefcer, Ken Ha, Shiva Anoushirvani, Macarena Cerda, Emma Dominguez, Macarena Dusant, Leila El Harfaoui, Sara Rad, Sonia Sagan, Sarasvati Shrestha och Sarah Tawiah Svärd.

 

Korrektur: Nawroz Zakholy 
Grafisk form: Sissela Nordling Blanco  

Publikationen har möjliggjorts tack vare stöd från Stiftelsen Längmanska kulturfonden, Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Kreativa fonden i Botkyrka kommun och Botkyrka konsthall.

 

Förlag: Labyrint Press

Foton: Sandra Åhman / Kvinnohistoriska 

bottom of page